Здравейте колеги от скоро съм собственик на 159 1.9 16v. От няколко дни сутрин след като запаля колата и после се кача в нея мирише на стопен кабел\ бакелит. Мисля си за моторчето на парното но незнам. Ако е то таблото ли трябва да се свали за да се стигне до него. Или да изчакам и то ще си покаже пък после сервиз
Известие
Collapse
No announcement yet.
Моля за помощ
Collapse
X
-
Ако чакаш - рискуваш да стане голяма беля. Аз съм виждал друга кола от такова да се запали много сериозно.
Провери си и предпазителите .. когато изгори някой стабилно - пак има подобна миризма.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
-
Ако имаш подгрев,като замирише подуши под седалките,има не малко запалили се 159/Брера от инсталацията на подгрева на седалките.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Открих причината за миризмата на изгоряло в купето. Опитвам да кача снимка на проблемния детайл и ще опитам да го опиша. Намира се под жабката от ляво в дъното, една синя кутийка с охлаждащ радиатор към нея, вътре има 2 транзистора, та минусовата и клема явно е имаха хлабава връзка и беше доста нагоряла та дори и самата букса(вижда се на снимките) беше почнала да се стопява. Презапоих и клемата и опитах да стегна буксата като я и почистих и се надявам сега да няма проблеми, но ако има ще търся ново. За какво служи този детайл (може би управлява клапите на парното)
Comment
Comment